Polarkrill – ett rent och naturligt Omega-3 tillskott

Krill är små, ryggradslösa, räkliknande djur på 2-3 cm som lever i havet. De livnär sig på plankton, och vissa typer av dessa har en mycket karakteristisk röd färg eftersom de innehåller astaxanthin, en antioxidant.

Många tror fortfarande att krillfiske förstör ekosystemet, när man fiskar ett djur som är nästan längst ner i livsmedelskedjan. Nyare forskning har visat att detta inte är fallet. Med dagens kvoter är krillfisket däremot mycket hållbart.

Att använda krillolja som kosttillskott är relativt nytt. En av dem som tidigt fattade intresse för detta är produktutvecklaren Geir Liang, och tack vare hans intresse för kosthåll har han vart med på utvecklingen av Polarkrill från dag ett. Han berättar att de har lagt ner mycket arbete på sammansättningen.

– Det som gör Polarkrill till bland de bästa produkterna på marknaden är mängden Omega-3 och mängden krillolja. Det är en teoretiskt optimal sammansatt dos som möjligt – och i tillägg får du täckt ditt dagsbehov av D-vitamin.

Med två kapslar Polarkrill får du i dig mer än ett gram Omega-3. Detta är samma mängd som är rekommenderad per dag.

Rent, naturligt och hälsosamt

Polarkrill är en speciellt framtagen produkt som består av fiskolja och krillolja. Krill är hämtat långt ner från näringskedjan, vilket gör oljan väldigt ren – och ju renare produkten är, desto bättre är den för dig.

– Oljan från krill anses vara en av de mest naturliga, renaste och hälsosammaste som finns. Den är högkoncentrerad, så att omega-syrorna ingår.

Vad innehåller Polarkrill?

– Kapslarnas huvudingredienser är Omega-3, Astaxanthin och Vitamin D. Detta är naturliga ämnen som de allra flesta – både yngre och äldre – ska kunna njuta av, fortsätter Geir.

– Astaxanthin är en av de starkaste antioxidanterna som hittas i naturen idag. Antioxidanter antas att ha flera positiva effekter i kroppen, och hindrar också att oljan härsknar eller oxiderar. När det händer, blir oljan mindre resistent.

I tillägg innehåller Polarkrill en bra dos med Vitamin D.

– Vitamin D blir ju kallad för solskensvitaminet. Polarkrill innehåller även D-vitamin, då vi behöver det här i Norden på grund av för lite sol. D-vitaminen behandlas så att den kommer i en aktiv form. Det gör att det tas upp snabbare i kroppen. Vitamin D bidrar till att upprätthålla en normal benstomme, normal muskelfunktion, immunsystemets normala funktion och ett normalt upptag/användning av kalcium och fosfor.

– Polarkrill är en bra sammansatt produkt som många av oss har användning för. Du gör iallafall inte något galet när du tar den, avslutar Liang med ett leende.