Högkoncentrerad Omega-3

När du först väljer att börja med ett Omega-3 kosttillskott så vill du gärna välja det bästa. Du har kanske kollat upp innehåll och jämfört olika typer, och funderat på om du ska prova fiskolja, krillolja eller något annat?

De flesta väljer att använda sig av en högkoncentrerad Omega-3 produkt med högt innehåll av EPA och DHA. En sån produkt vill ge dig mycket för pengarna, och tillräckligt med Omega-3 fettsyror så att du kan uppnå positiva hälsoeffekter.

Men i tillägg till ett högt innehåll av eikosapentaensyra (EPA) och dokosahexaensyra (DHA), finns det en till faktor som spelar roll på hur god effekt du kan få ut av din Omega-3 produkt.

Beroende på hur Omega-3 fettsyrorna tas upp i kroppen kan påverka vilken effekt du får.

Krillolja tas upp mer effektivt i kroppen

Fiskoljan vi använder oss av innehåller stora mängder EPA och DHA, och är en högkoncentrerad Omega-3 produkt. I tillägg så innehåller Polarkrill krillolja.

Krillolja är bunden med fosfolipider, och denna artikeln från forskning.no säger att man behöver mindre mängder krill för att uppnå goda hälsoeffekter.

– Våra resultat tyder på att du kan klara dig med en lägre dos med Omega-3 i form av krill än i form av fiskolja, säger Stine Ulven, ledare för Senter for kontrollerte koststudier.

Ledande leverantör av högkoncentrerad Omega-3

Med 838 760 sålda förpackningar sedan 2009, har Vitamail varit en av Norges främsta leverantörer av Omega-3-kosttillskott med krillolja under tio år.

I fiskolja är Omega-3-fettsyrorna bundna till triglycerider som gör att oljan lägger sig överst i magsäcken. Krillolja är bunden med fosfolipider som låter oljan blanda sig med maten och innehållet i magsäcken. Krillolja tas därför upp bättre och effektivare i kroppen.

En kombinationsprodukt av högkoncentrerad Omega-3 och krillolja, och ger dig därmed det bästa från bägge världar.

Krillolja har i tillägg dessa egenskaperna:

  • Krillen är mindre utsatt för miljögifter
  • Rik på Omega-3-fettsyror
  • Högt innehåll av DHA

Finns det några nackdelar med högkoncentrerad Omega-3?

Ju högre koncentrationen är, desto lättare har oljan för att oxidera. Om fettsyror i oljan oxiderar, bildas det dåliga ämnen som du inte vill få i dig. Detta är molekyler som både smakar och luktar dåligt.

Därför har våra produktutvecklare ökat mängden på ett av naturens starkaste antioxidanter, astaxanthin i Polarkrill. Astaxanthin jagar fria radikaler och förhindrar oxidation. Detta förhindrar härskning naturligt. I tillägg, så testar en tredjepart produkterna kontinuerligt för att vara säkra på att produktkvaliteten alltid är på topp.

I Polarkrill får du i tillägg den dagliga rekommendationen av Vitamin D. Två kapslar Polarkrill vill alltså ge dig högkoncentrerade Omega-3-fettsyror från fiskolja, krillolja, Vitamin D och antioxidanter.