5 hälsofördelar du kan få genom att ta Omega-3 varje dag

När det kommer till att upprätthålla en god generell hälsa är det inga näringsämnen som är viktigare än de långa, fleromättade fettsyrorna dokosahexaensyra (DHA) og eikosapentaensyra (EPA) – bättre känt som Omega-3.

Omega-3-fettsyror spelar en viktig roll för alla våra viktigaste organ och funktioner, och ett stort antal vetenskapligt dokumenterade tillskrivs.

Den enkla förklaringen på varför Omega-3-tillskott har visat så goda resultat är att du inte tillför kroppen något extra, men tvärtemot ger den näringsämnena den behöver i utgångspunkt.

På detta sättet bidrar Omega-3 till att upprätthålla kroppens normala funktioner, så att den kan fungera optimalt under en längre tid.

Omega-3 produceras inte i kroppen

Till skillnad från de flesta andra viktiga näringsämnen som du behöver för att upprätthålla en bra hälsa, produceras inte Omega-3 i kroppen. Med andra ord är Omega-3 ett särskilt viktigt näringsämne eftersom det måste tillsättas genom kosten.

Några av de bästa källorna till Omega-3 är fet fisk som lax, sill, öring, makrill, ansjovis och sardiner, liksom kräftdjur som räkor och krill. Om du inte äter fisk minst två till tre gånger i veckan, bör du se till att du får de marina fettsyrorna som din kropp behöver i form av kosttillskott.

Det är också viktigt att se till att fisken du äter faktiskt innehåller stora mängder näringsämnen du behöver. Fisken vi äter idag är ofta mycket mindre näringsrik än vad den var när dina föräldrar var unga, och odlad fisk står på den «värsta listan».

5 anledningar till att ta Omega-3 dagligen

Det finns ett antal hälsofördelar förknippade med ett hälsosamt intag av Omega-3.

Dagligt intag av Omega-3-tillskott kan bland annat bidra till:

  • Upprätthålla en normal hjärnfunktion
  • den positiva effekten uppnås genom ett dagligt intag av 250 mg DHA
  • Upprätthålla en normal syn
  • den positiva effekten uppnås genom ett dagligt intag av 250 mg DHA
  • Upprätthålla hjärtats normala funktion
  • den positiva effekten uppnås genom ett dagligt intag av 250 mg EPA och DHA
  • Upprätthålla normala triglyceridnivåer i blodet
  • den positiva effekten uppnås genom ett dagligt intag av 250 mg EPA och DHA
  • Upprätthålla ett normalt blodtryck
  • den positiva effekten uppnås genom ett dagligt intag av 250 mg EPA och DHA

Kort sagt betyder det att rikligt av Omega-3 kan hjälpa dig att få ett bättre, friskare och hälsosammare liv. Kom ihåg att många viktiga funktioner i kroppen är beroende av Omega-3 för att fungera som den ska.

Krill är en av de renaste och mest effektiva källorna till Omega-3 vi vet om.

Vilket Omega-3-tillskott bör jag välja?

Det finns ett hav av Omega-3-tillskott på den svenska marknaden – du hittar dem i matbutiker, på apotek och i annonser på tv, radio och internet. Därför kan det vara en utmaning att hitta den rätta produkten för dig.

Polarkrill är ett av marknadens ledande Omega-3-tillskott, och är utvecklat specifikt för nordiska förhållanden. Idag får över 40.000 i Norden täcka sitt behov av Omega-3 och Vitamin D, samt en god dos av den kraftiga antioxidanten astaxanthin, genom att ta två krillkapslar dagligen.