4 tips för att komma ihåg dina dagliga Omega-3-kapslar

Krillkapslar är det snabbaste och enklaste sättet att få i sig tillräckligt med Omega-3, D-vitaminer och antioxidanter. Men det är inte alltid lika lätt att komma på att ta sina kapslar varje dag.

Här är fem tips som kan göra det lättare för dig att komma ihåg din dagliga dos med Polarkrill!

1. Förvara boxen synligt och lättillgängligt

Ett bra sätt att bli påmind om att ta ditt kosttillskott varje dag är att förvara förpackningen på en plats du vet att du alltid kommer att se den. Göm inte kapslarna på baksidan i köksskåpet!

Lägg boxen vid sidan av tandborsten i badrumsskåpet. Förvara boxen bredvid brödlådan som du tar bröd från varje morgon. Lägg den i handväskan så att du ser det varje gång du letar efter något. Placera den på tangentbordet på skrivbordet i slutet av arbetsdagen, så att det är det första du ser när du kommer till jobbet.

2. Ta krillkapslarna samma tid varje dag

När tar du vanligtvis de två kapslarna som gör att du kan gå igenom dagen, veta att du har fått i dig din dagliga rekommendation av Omega-3 och D-vitamin? Om du inte vet svaret på det kan det vara en av anledningarna till varför du glömmer att ta dina Polarkrill vissa dagar.

Ställ in en viss tid på dagen för att ta dina tillskott. Det kan vara ett klockslag, eller det kan vara innan du borstar tänderna. Det kan vara när du har fixat mat till barnen, efter den dagliga joggingturen eller innan du sätter dig ner och läser tidningen.

Välj en tidspunkt som passar dig.

3. Ta Polarkrill tillsammans med någon

Två huvuden kommer ihåg bättre än ett, så varför inte inkludera en familjemedlem, make/maka eller rumskamrat i din dagliga morgonrutin?

Påminn din partner att ta kapslarna innan han eller hon springer ut genom dörren till jobbet, eller ta dem med barnen innan du lämnar av de till skolan. Och bli inte förvånad om de påminner dig de dagarna du glömmer.

4. Gör kosttillskottet till en vana

Det gemensamma med de tre ovannämnda tipsen är att alla går på rutin. Vi människor är vanedjur, och ju oftare vi gör det desto mindre tänker vi på att vi gör det.

Studier visar att att om man gör en sak 13 gånger kommer det bli till en vana. Med andra ord, om du är medveten om att ta Polarkrill varje dag i två veckor kommer det så småningom att bli en lika naturlig del av vardagen som när du bortsar tänderna.